Ulysseus pojačava svoje aktivnosti obuke s više od desetak kombinovanih intenzivnih programa (KIP) u narednim mjesecima

Od 6. maja do 30. avgusta, studenti i osoblje sa 8 univerziteta članica učestvovaće u ovim obukama koje podrazumijevaju nove, fleksibilnije formate mobilnosti koji spajaju fizičku mobilnost sa virtuelnim dijelom.
Ulysseus pojačava svoje aktivnosti obuke s više od desetak kombinovanih intenzivnih programa (KIP) u narednim mjesecima

Ulysseus European University s oduševljenjem najavljuje svoju listu od 13 kombinovanih intenzivnih programa (KIP) koji će se održati tokom sljedećih nekoliko mjeseci. Ovi programi obećavaju da će privući učesnike iz različitih sredina, uključujući osoblje, akademike i studente, nudeći jedinstvene mogućnosti učenja i podstičući interdisciplinarnu saradnju.

KIP će pokriti širok raspon tema, pružajući učesnicima vrijedne uvide i praktične vještine. Od istraživanja etike i upravljanja energijom do poboljšanja međukulturalnih kompetencija i digitalnih inovacija, programi su osmišljeni da zadovolje različite interese i potrebe za profesionalnim razvojem.

.

Univerzitet u Sevilji 

Prvi od KIP-ova počinje ove sedmice u Sevilji, gdje Ulysseus organizuje tri KIP-a tokom mjeseca maja. Niz započinje Sastankom o mobilnosti Ulysseus, od 6. do 10. maja, sa fokusom na upravljanje novim međuinstitucionalnim sporazumima (IIA) i druge načine povećanja fizičke mobilnosti u Savezu. Zatim, od 13. do 17. maja, KIP Upravljanje kroz etiku baviće se etičkim razmatranjima u raznim područjima kao što su biomedicina, robotika i održivost. Za kraj seviljskog dijela, KIP Energija: Stvaranje, skladištenje i upravljanje, od 20. do 24. maja, istraživaće teme kao što su proizvodnja električne energije, mikromreže i uticaj održivosti.

Univerzitet Côte d’Azur 

U slikovitom gradu Nici, Ulysseus European University predstavlja trio transformativnih KIP-ova. Entre Camp Nice za studente, koji se održava od 10. do 14. juna, nudi prostor za saradnju za studente u suočavanju s izazovima povezanima sa starenjem i dobrobiti. Od 17. do 21.juna, edukatori mogu poboljšati svoje digitalne kompetencije na vještine Digital Soft za edukatore, KIP, istovremeno istražujući uspone i zamke digitalne transformacije u organizacijama. Istovremeno, evropsko upravljanje projektima za osoblje oprema profesionalce bitnim vještinama za snalaženje u složenom krajoliku mogućnosti finansiranja iz EU-a.

Univerzitet u Djenovi 

U Djenovi će kultura i turizam preuzeti vodjstvo s dva obogaćujuća KIP-a. Od 17. do 21. juna, KIP Digitalne inovacije za kulturnu baštinu osposobljava učesnike za učinkovito upravljanje procesima digitalnih inovacija. Osim toga, od 15. do 19. jula KIP Pristupačni turizam u zaštićenim područjima bavi se izazovima pristupačnosti u turizmu, promovišući inkluzivna rješenja za zainteresovane strane.

Tehnički univerzitet u Košicama 

U Košicama, Ulysseus European University poziva doktorande i mlade naučnike da istraže urbanu dinamiku i inovativne metode na PIF-u Istraživanje X-faktora grada, od 8. do 12. jula. Ovaj program nudi jedinstvenu priliku da se pronikne u faktore koji pokreću dobrobit gradova, uz glavna predavanja renomiranih akademika.

Univerzitet primijenjenih nauka Haaga-Helia  

I konačno, putujući na sjever, u Helsinki, Ulysseus European University nudi dva atraktivna KIP-a. Od 20. do 24. maja, KIP Istražite kulture i unaprijedite vještine u poslovnom preseljenju uroniće studente u interkulturalnu komunikaciju i rješavanje problema, što će kulminirati studijama slučaja stvarnog preseljenja. Sljedeći, ljetni kamp za višejezičnost i međukulturalne kompetencije, od 3. do 7. juna, obećava duboke kulturne veze kroz tandemske sesije učenja jezika i intenzivne radionice.

.

O Ulysseus-u  

Ovi transformativni kombinovani intenzivni programi (KIP) samo su početak stalne predanosti obogaćivanju obrazovnih iskustava na partnerskim institucijama Ulysseus European University. Kako se približava akademska godina 2024.-2025., studenti, akademici i osoblje mogu očekivati raznolik niz sličnih aktivnosti i programa koji se nude na partnerskim univerzitetima. Od Sevilje do Košica, Helsinkija do Djenove, Nice do Insbruka i nedavnih dodataka Münstera i Crne Gore, ove inicijative za saradnju nastaviće da podstiču interdisciplinarno učenje, kulturnu razmjenu i inovativno razmišljanje tokom akademske godine i izvan nje.

Vizija Ulysseus Alliance za 2030. je razviti izvrsno priznato i međunarodni privlačni otvoren prema svijetu, preduzetnički evropski univerzitet usmjeren na osobe za građane budućnosti. Čineći to, naša je ambicija doprinijeti oblikovanju evropskog prostora visokog obrazovanja i istraživanja, a time i budućnosti Evrope.

Ulysseus je jedno od 50 evropskih univerziteta koje je Evropska komisija odabrala za univerzitete budućnosti. Vodi ga Univerzitet u Sevilji zajedno sa sedam drugih univerziteta u Evropi (Univerzitet u Djenovi, Italija; Université Côte d’Azur, Francuska; Tehničko univerzitet u Košicama, Slovačka; MCI | The Entrepreneurial School®, Austrija; Univerzitet primijenjenih nauka Haaga-Helia, Finska; Univerzitet u Münsteru, Njemačka; i Univerzitet Crne Gore, Crna Gora), projekt će omogućiti studentima, istraživačima i diplomcima slobodno kretanje između univerziteta, obavljanje prakse u kompanijama i pokretanje istraživačkih projekata visokog učinka.